Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kérdés a Védőnőhöz:
Gyermekem 2,5 éves. Rendszeresen, naponta hiszti-rohamok törnek rá, már rengeteg módszert kipróbáltam (a zuhanyoztatástól kezdve a szép beszédig), de semmi nem hatásos. Mi a legjobb megoldás, ha a gyerek hisztizik? Köszönöm előre is a válaszát!

Védőnő válaszol:
Kb 18-35 hónapos kor között alakul ki a gyermekek én-tudata. Ez egy rendkívül nehéz időszak, hiszen a gyermek ilyenkor szembesül, hogy neki is van saját akarata, de a több esetben nem egyezik a szülei akaratával. Mi erre a válasz? – Tombol, dacol. Tehát a hiszti egy figyelemfelhívás is egyben, érvényesíteni akarják az akaratukat. Véleményem szerint nincsen minden gyermekre alkalmazható séma, amellyel meggátolhatnánk, vagy gyorsan megoldhatnánk ezt a problémát, hiszen ez egy folyamat. Minden gyermek számára meg kell találni a legmegfelelőbb ráhatási módot. Egy számomra nagyon hasznos könyv jut az eszembe, amit ajánlok minden szülőnek: Gary Chapman - Gyerekekre hangolva. Minden gyereknek megvan a saját szeretetnyelve, ha ezt megtaláljuk, sokkal könnyebb dolgunk lesz a hiszti kezelésével is.
Azonban néhány jó tanácsot mégis mondanék. A nem szót töröljük ki a szótárunkból, a tagadás és tiltás a hiszti kirobbantója. Inkább mindig nevezzük meg azt a dolgot, amit a tiltott tevékenység helyett csinálhat a gyermek. Egy példa: Ne nyúlj a számítógéphez! – helyette: A számítógép a nagyoké, gyere, játszunk együtt kirakósat (vagy amivel szeret játszani)! Aztán mielőtt boltba megyünk, készítsünk együtt listát, hogy miket fogunk vásárolni, így a boltban hivatkozhatunk erre. A gyerekek a szüleiktől, felnőttektől veszik a példát, tehát próbáljunk meg a gyermekeink előtt erre gondolva beszélni vagy viselkedni. Illetve ha már kitört a dühroham, hagyjuk, ne figyeljünk rá egészen addig, amíg meg nem nyugszik, és akkor beszéljük meg a történteket (meglepődhetünk, hiszen sok esetben a gyermek nem is fog emlékezni erre a hiszti-rohamra!). Valószínű az első időben akár naponta 5-6x is meg kell ezt tennünk! Semmi esetre se kiabáljunk, verjük vagy üssük meg, öntsük le vízzel, ne szidjuk le, és persze mások előtt se szégyenítsük meg a gyermeket!
Remélem, valamelyest segítenek a tanácsaim a probléma megoldásában!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása