Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kérdés a Védőnőhöz:
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy meddig szoptathatom a fiamat, ha várandós lettem? Nem gond-e terhesség alatt szoptatni? Meddig lesz tejem (hány hetesen apad el?)

Védőnő válaszol:
Terhesség alatt lehet szoptatni, csak a megfelelő vitamin és ásványianyag, valamint fehérje beviteléről kell gondoskodni. (Normál vegyes táplálkozás és terheseknek való vitaminkészítmény.) A huszadik hét után javaslom a kisgyermek elválasztását, mert bár létezik az ún. szülés utáni "tandem-szoptatás" (A kicsi és a nagy is szopik.), de úgy gondolom, hogy egy anyukának ez nagyon megterhelő. Terhesség alatt a tejelválasztás csökken, de nem apad el. A terhesség végén pedig ismét előtej termelődik (A szervezetnek az új babára való készülődése ez).

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

syami 2011.01.21. 08:55:52

Én 27 hetes várandós koromig szoptattam a nagyot, ekkor kb. 17hónapos volt. Ahogy a védőnő is említette, kevesebb lett a tejem, egy idő után már emiatt türelmetlen volt a nagy, és gyakorlatilag magától szépen elhagyta. Amúgy 20 hetesen kezdtem el a leszoktatást: már nem kínáltam, csak akkor szopiztunk, ha ő akart. Az orvosom partner volt benne, rám bízta a dolgot, persze vitamint és vasat szedtem.
süti beállítások módosítása