Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kérdés a Védőnőhöz:
Kisfiam 1 hónapos és kb egy hete vettem észre, hogy felcserélte a nappalt az éjszakával. Mi a teendő ilyenkor vagy mit lehet tenni, hogy visszaálljon a rendes menetrend? Előre köszönöm a választ!

Védőnő válaszol:
A legfontosabb dolog az újszülött és csecsemő életében a napirend kialakítása, amihez az első életévben mindenképpen, de a későbbiek folyamán is érdemes ragaszkodni. Ezáltal lesz biztonságérzete gyermekünknek. A magzati életben nincsen nappal és éjszaka. A szülés utáni élethez aklimatizálódni kell minden területen. A legjobb megoldás, hogy nappal nincs behúzva teljesen a sötétítő így láthatja a fényt, nappal normál zajok legyenek, nem kell csendben lenni. Este pedig semmi beszéd (még pelenkázás és szoptatás közben sem!), semmi világosság. Így egy kis idő múlva rávehető a csecsemő a napszakoknak megfelelő ritmust felvenni.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása