Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kérdés a Védőnőhöz:
Terhesség alatti megfázáskor mit szedhetek?

Védőnő válaszol:
Először is felesleges aggódni: a babának semmi baja nem lesz egy kis megfázástól. Az első harmadban a magas láz okozhat vetélést, ezért ügyelni kell a láz visszaszorítására és hűtőfürdővel, lázcsillapítóval elejét kell venni a láznak. Panadol, Aspyrin és Algopyrin szedhető lázcsillapításra, a vény nélkül kapható paracetamol és ibuprofen alapú gyógyszerek azonban nem (Neo-Citran, Saridon stb.)!
Torokfájásunkat mézzel és melegvizes sóoldattal való öblögetéssel enyhíthetjük, a bedugult orra pedig tengervizet tartalmazó orrsprayt használhatunk vagy inhalálhatunk gőz fölött, amelybe kamillát vagy eukaliptuszolajat tehetünk. Nyugodtan szopogathatunk eukaliptuszos cukorkát és a torokfertőtlenítő gyógyszerek sem tiltottak. A különféle hátra vagy mellkasra kenhető kenőcsöket is bátran alkalmazhatjuk.
A terhesség alatti megfázás esetén is fontos a pihenés és a sok folyadék fogyasztása, valamint a vitamindús étkezésre sem árt odafigyelni. A sok zöldség, gyümölcs mellett a szénhidrátok és a fehérjék kellő bevitele is hozzásegíthet a gyorsabb gyógyuláshoz. Ha 1-2 napig étvágytalanok vagyunk, vagy nehezünkre esik a nyelés, ne aggódjunk, a babának semmi baja nem lesz tőle, ha 1-2 napig kevesebbet eszünk, de hetekig koplalni nem szabad!
Amennyiben nem megfázás, hanem influenza kínoz a terhesség alatt, ügyeljünk a sok folyadék fogyasztására, pihenjünk sokat és nyomjuk le a lázat. Az influenza tünetei a láz, fejfájás, hidegrázás, fáradtság és étvágytalanság. Ilyenkor nagyon fontos, hogy ne bízzuk magunkat és magzatunkat az öngyógyításra, hanem legkésőbb 1-2 nap után keressük fel orvosunkat, hogy elkerüljük a szövődményeket. Az influenza nem tesz kárt a babában, ezen kár is aggódni, viszont az elhúzódó betegség, a szövődmények és a magas láz már okozhatnak gondot, ezért fontos, hogy ne hagyatkozzunk az öngyógyításra, hanem mihamarabb forduljunk orvoshoz!
Homeopátia megfázásra, influenzára nagyon jók a homeopátiás szerek a terhesség idején is, hiszen ezeknek nincs mellékhatásuk, 100%-ig természetes alapúak és nem tesznek kárt a babában.
Az Aconitum napellus 5CH-ból óránként 1 golyócskát vehetünk be a tünetek jelentkezésekor.
Az Oscillococcinum kiváló homepátiás szer, amely a megfázás és az influenza kellemetlen tüneteit hatékonyan enyhíti és terhesség, valamint szoptatás alatt is alkalmazható.
Schüssler sók is alkalmazhatók: Az első fázisban, mikor még csak érzünk valamit, esetleg van némi vizes orrfolyás a Ferrum phosporicum D12 választandó Nr. 3., két órán át negyedóránként egy-egy tabletta a nyelv alá helyezve, majd 3 x 2 tabletta összesen kb. 5 napig. Mázlinkra előfordulhat, hogy nem is jön ki jobban a nátha, ezért fontos elkapni az első érzeteket és lenyomni a kór fejét. A második fázisban amikor az orrváladék besürűsödik, kiszinesedik :-) és tuti nyakig ülünk a tünetekben a Kalium chloratumot Nr.4. kezdünk szedni a Ferrum phosphoricum mellé kánonba.. Összesen 5 napig. Azaz nagyjából az első észleléstől számított 2.-3. napon ez be is következik. A harmadik fázis körülbelül az mikor a gyógyulás megreked, már sötétsárga, sőt zöld a trutymó. Ilyenkor a Kalium sulfuricum D6 Nr. 6. a megoldás. Elvileg akkor mikor pont befejezzük a Ferrum ph. szedését jutunk ide, így a Nr. 4 sóval együtt szedhetjük, és kb. a kúra utolsó két napjára marad egyedül ez az ásványi só.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása