Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kérdés a Védőnőhöz:
Szülés után mennyi idővel lehet újra teherbe esni?

Védőnő válaszol:
Elsősorban egy tévhitre kell felhívni a figyelmet, mely még a mai napig is a köztudatban van, miszerint szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. Az esély ugyan kisebb, de szoptatás alatt is előfordulhat peteérés, még akkor is, ha menstruáció még nincs, és teherbe lehet esni, akár hetekkel a szülés után is. A szülés után pár héttel az anyai szervezet még nincs felkészülve az újabb terhességre, ezért oda kell figyelni a szülés utáni fogamzás gátlásra, mivel egy gyors
terhesség a kismama és a magzat egészségének rovására mehet. Muszáj a kismama szervezetének regenerálódni. A fogamzás gátlásról sajnos a legtöbb pár megfeledkezik szülés után, többnyire azért, mert már nagyon rég nem kellett erre gondolniuk, másrészt azért, mert azt gondolják tévesen, hogy van még haladék, úgysincs peteérés az első hónapokban, holott ez nem így van, minden kismamánál változó, hogy mikor következik be az első peteérés.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mortez Róbert 2013.08.10. 12:11:13

Én azt szeretnem kérdezi hogy szülés után menyi esélz van arra hogy pár hét alatt ujra teherbe essek?

kaposvarivedonok 2013.08.15. 12:09:30

@Mortez Róbert: A szülés utáni teherbeesés esélyét százalékosan nem tudnám meghatározni. Az bizonyos, hogy lehetséges, hiszen még a szoptatás sem akadályozza meg 100%-osan a fogamzás lehetőségét. A szülés utáni minimum 6 hetet, azonban érdemes megvárni, hiszen a regenerálódás fontos a szervezet számára.
süti beállítások módosítása